2de hypotheek

Geld lenen met hypotheek? Lees alles op hypotheek lenen.

2de hypotheek

Als u al een tijd in uw huis woont, kunt u op een gegeven moment met de gedachte spelen om te gaan verbouwen. Een 2e hypotheek nemen is een zeer populaire manier hiervoor. U kunt natuurlijk ook een extra financiering aanvragen, maar het nemen van een 2e hypotheek is een stuk goedkoper.

Verbouwing financieren met 2de hypotheek

Bent u van plan om uw huis te verbouwen of te renoveren? Een 2e hypotheek kan u dan helpen om alles te financieren. Maar waar kunt u nu eigenlijk een 2e hypotheek aanvragen? Moet u dit dan bij uw hypotheekverstrekker doen waar u uw eerste hypotheek heeft afgesloten of kan dit beter bij een andere aanbieder?

Het is verstandig om eerst in gesprek te komen met het bedrijf dat u uw eerste hypotheek heeft gegeven. Zij kunnen u vaak beter adviseren dan een andere partij. Deze hypotheekverstrekker weet namelijk welke hypotheek u heeft afgesloten en hoe uw persoonlijk situatie is. Zij kunnen dus een beter advies op maat geven.

Is het verstandig om een 2e hypotheek te nemen?

Dat is natuurlijk altijd een moeilijke vraag. In principe neemt u een 2e hypotheek om te investeren in uw vermogen, namelijk uw huis. Vaak is dit vermogen wat extra geld voor later als u stopt met werken. Daarom zou een 2e hypotheek een goede optie zijn.

Maar er zit natuurlijk ook een keerzijde aan het nemen van een 2e hypotheek. Uw maandlasten zullen namelijk een stuk hoger uitvallen dan eerst. En u kunt uzelf natuurlijk afvragen of dat het waard is. Kunt u het financieel aan? Wat als er een inkomen wegvalt? Dat zijn allemaal factoren waar u rekening mee zult moeten houden. Maar ook dit soort vragen kunt u in een persoonlijk gesprek stellen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *