Tophypotheek

Geld lenen met hypotheek? Lees alles op hypotheek lenen.

Tophypotheek

Misschien heeft u er nog nooit van gehoord, maar een tophypotheek is een zeer bekende term binnen de wereld van hypotheken. U kunt zich natuurlijk afvragen of een tophypotheek wel geschikt is voor u. Maar dan zult eerst moeten weten wat een tophypotheek precies inhoudt.

Wat is een tophypotheek?

Een tophypotheek is een lening die u afsluit voor een bedrag van meer dan 90% van de executiewaarde. Als u een hypotheek afsluit bij meer dan 100%, dan wordt dit geen tophypotheek genoemd maar een super tophypotheek. In de praktijk worden deze tophypotheken soms wel verstrekt tot maar liefst 125% van de executiewaarde.

U betaalt vanuit de lening eigenlijk de aankoopsom van het huis en de transactiekosten die daar aan verbonden zijn. Een tophypotheek kan zeer risicovol zijn voor de bank en voor u zelf ook natuurlijk. Vooral als u niet genoeg middelen heeft om een toekomstige tegenslag op te vangen, wanneer u bijvoorbeeld in de toekomst arbeidsongeschikt raakt.

Het afsluiten van een tophypotheek

Een tophypotheek kan veel problemen geven wanneer er zich een tegenslag voordoet. Dit kan een economische tegenslag zijn, maar dit kan ook op privé-gebied gebeuren. Als u ooit in een situatie terechtkomt waardoor u de tophypotheek niet meer kunt betalen, dan kunt u in behoorlijke problemen komen te zitten. Daarnaast zit er ook een flinke rente op de hypothecaire lening.

Er zit echter ook een groot voordeel aan een tophypotheek. Starters hebben namelijk de aankoopkosten van de aanschafprijs aan opgebouwd vermogen niet nodig en een tophypotheek levert veel meer hypotheekrenteaftrek op.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *