Variabele hypotheek

Geld lenen met hypotheek? Lees alles op hypotheek lenen.

Variabele hypotheek

Het is een fenomeen wat u in de wandelgangen waarschijnlijk gehoord heeft en wat u zeer interessant lijkt, een variabele hypotheek. Het klinkt natuurlijk allemaal goed, maar is een variabele hypotheek wel een goede keuze voor u?

Wat is een variabele hypotheek?

Een variabele hypotheek is een hypotheek met een variabele hypotheekrente. Dat betekent dat de rente meegroeit of mee omlaag gaat in de periode wanneer uw variabele hypotheek loopt.

Dit heeft natuurlijk zijn voor- en zijn nadelen. Als u in een periode zit waarin de variabele hypotheekrente steeds omlaag gaat, zult u dit ook merken aan uw maandlasten. U zult veel minder gaan betalen per maand, maar het heeft natuurlijk ook een keerzijde. Wanneer de variabele hypotheekrente omhoog gaat, zult u per maand meer gaan betalen aan rente. En zullen uw maandlasten dus een stuk hoger komen te liggen.

Het afsluiten van een variabele hypotheek

U moet zich vooral afvragen hoe het variabele hypotheekrente tarief tot stand is gekomen en hoe deze is opgebouwd. Reken voor uzelf uit hoeveel u per maand aan lasten kwijt bent en of u een renteverhoging aan kunt.

Daarnaast kunt u ook het beste vragen of u tussentijds de rente toch nog vast mag zetten. Veel aanbieders bieden dit aan en dit geeft u de mogelijkheid om in te grijpen wanneer de rente te hoog wordt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *