4 tips om uw woning sneller te verkopen

Geld lenen met hypotheek? Lees alles op hypotheek lenen.

4 tips om uw woning sneller te verkopen

Housekey

Wanneer u uw woning wilt verkopen dan is het belangrijk dat u zelf bijdraagt aan het verkopen van de woning. Er zijn veel factoren die uw woning een stuk aantrekkelijker kunnen maken voor een potentiële koper. In dit artikel geef ik u vier tips om uw woning sneller te verkopen. 

Zorg dat de woning netjes is

Wilt u uw huis verkopen in Hoogeveen of een andere plaats? Dan is het erg belangrijk om uw woning zo netjes mogelijk te houden in de periode van verkoop. Hierdoor hoeft u niet iedere keer het hele huis op te ruimen. Wanneer er bijvoorbeeld plotseling een bezichtiging wordt gepland, dan hoeft u enkel nog wat laatste spullen op te bergen en is de woning klaar om bekeken te worden. Een nette woning zorgt ervoor dat potentiële kopers beter kunnen inschatten of de woning wat voor hen is. Zo worden ze niet afgeleid door uw tientallen jassen aan de kapstok en de borden nog in de wasbak. Denk hierbij ook aan de spullen achter de deurtjes, met name van de vaste kasten. Een kijker wilt namelijk vast en zeker weten hoe de opbergruimte er uit ziet. Wanneer u deze netjes leeg maakt, geeft dat de kijker de mogelijkheid om hier goed doorheen te kijken. 

Maak het niet te persoonlijk

Naast dat de woning netjes moet zijn, is het ook erg belangrijk om de woning niet al te persoonlijk te maken. Heeft u veel foto’s in uw woning hangen, dan kan het handig zijn om deze zoveel mogelijk weg te halen. Hierdoor hebben potentiële kopers niet het idee dat ze in andermans woning lopen en kunnen ze zichzelf er sneller zien wonen. Een beetje persoonlijkheid in de woning kan overigens juist bijdragen aan de verkoop, het moet ten slotte niet te klinisch zijn. 

Mooie, maar realistische foto’s

Het maken van de foto’s van uw woning kunt u natuurlijk uitbesteden, maar het is ook belangrijk om hier zelf bij betrokken te zijn. U woont ten slotte in de woning en weet het beste wat de mooiste plekken van de woning zijn. Zorg dat de foto’s van de woning mooi zijn, maar dat ze wel realistisch zijn. Hierdoor komen kijkers niet voor onverwachte verrassingen te staan. Ook voor de foto’s geldt: maak uw woning netjes en haal hele persoonlijke stukken weg. Daarnaast kan het helpen om niet alle hoeken van de woning te fotograferen om wat nieuwsgierigheid op te wekken bij de kijkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *