Met mijn spaargeld de hypotheek aflossen?

Geld lenen met hypotheek? Lees alles op hypotheek lenen.

Met mijn spaargeld de hypotheek aflossen?

U heeft aardig wat spaargeld op de spaarrekening staan en bent opzoek naar de beste oplossing hiervoor. Er zijn dan een aantal verschillende opties die u kunt overwegen, welke optie het beste is, dat is uiteraard afhankelijk van de situatie die het beste bij u past.

Spaargeld op de spaarrekening

De situatie waar u nu in zit met veel spaargeld op uw spaarrekening is er eentje die ervoor zorgt dat u veiligheid heeft. Een appeltje voor de dorst waar u direct aan kunt zitten als u het nodig heeft. Die veiligheid heeft als gevolg dat uw geld niet direct meer waard gaat worden. Veel geld op een spaarrekening kan er zelfs voor zorgen dat u erover moet gaan betalen, een negatieve spaarrente. Gezien het feit dat de spaarrentes de komende periode ook niet snel zullen stijgen is het goed te kijken naar een alternatief. 

Alternatief 1 – hypotheek aflossen

De lage rentestanden hebben ervoor gezorgd dat er veel mensen een hypotheek oversluiten, maar waar u ook naar kunt kijken is het extra aflossen van uw hypotheek. Met het geld wat u op de spaarrekening heeft kunt u ervoor kiezen om de hypotheeklening die u open heeft staan bij de bank deels extra af te lossen. Dit zorgt ervoor dat u in de toekomst wellicht meer ruimte heeft met het besteden van uw geld. Een nadeel van extra aflossen is dat het geld niet meer van u is. Je kan het niet weer uit je hypotheek trekken en bent het in die zin dus kwijt en kunt het niet direct meer gebruiken.

Alternatief 2 – beleggen 

Een ander alternatief waar steeds meer mensen voor kiezen is beginnen met beleggen. Als u toch wilt dat het geld op de spaarrekening wat groei doormaakt is beleggen voor de lange termijn een goed alternatief. Als u benieuwd bent wat beleggen u had kunnen opleveren kunt u dat hier uitrekenen. Let wel op als u gaat starten met beleggen dat u zich goed laat informeren over de risico’s die daarbij horen.

Alternatief 3 – een combinatie

Het laatste alternatief wat we willen bespreken is wel afhankelijk van de hoeveelheid spaargeld die u heeft staan bij de bank. In de meest ideale situatie heeft u genoeg geld op de bank en het liefst onder de negatieve rentepercentage grens. Heeft u nog geld over om te kunnen beleggen zodat uw vermogen blijft doorgroeien. En kunt u met een andere deel nog wat van uw hypotheek aflossen. Zo snoept u van drie taartjes een puntje af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *