Bedrijfsovername? Corporate finance dienstverlening is aan te raden

Geld lenen met hypotheek? Lees alles op hypotheek lenen.

Bedrijfsovername? Corporate finance dienstverlening is aan te raden

Veel mensen vragen zich af: “is het overnemen van een bedrijf makkelijk?” Helaas is het een stuk lastiger dan het in eerste instantie lijkt. Om deze reden kiezen steeds meer bedrijven voor corporate finance. Bij corporate finance staat de overname van bedrijven centraal. Hierdoor weet u zeker dat u met een bedrijf in zee gaat dat aantoonbare ervaring heeft als het gaat om fusies en overnames. Maar waar moet u nog meer op letten als het gaat om bedrijfsovernames? We zullen het kort hebben over een aantal aspecten die belangrijk zijn bij een bedrijfsovername.

Koop en verkoop van bedrijven

Het kopen van een bedrijf is natuurlijk belangrijk en wordt veelal gedaan vanuit strategisch oogpunt. Hierdoor is het mogelijk om de markt te veroveren of om de markt te vergroten. Helaas zijn de fiscale- en financiële gevolgen moeilijk te overzien en hierdoor worden de beslissingen vaak uitgesteld. Echter hoeft dit tegenwoordig niet meer als u kiest voor een partij die u hierbij kan helpen. De specialisten weten alles omtrent de wet- en regelgeving waardoor u op een effectieve manier een bedrijf kunt overnemen. Zo is het bijvoorbeeld gebruikelijk dat u kiest voor een Management Buy-in. Wellicht heeft u er nooit van gehoord, maar als u hiervoor wilt kiezen, dan is het wel aan te raden om met een partij in zee te gaan die hier echt verstand van heeft.

Meer informatie over de management Buy in

U ziet het steeds vaker in de praktijk, de management buy in. Gedurende deze transactie koopt een werknemer die actief is als manager zichzelf in, in het bedrijf. Ze willen voornamelijk meer uitdaging en willen ondernemer zijn. Als u helemaal vanaf 0 begint is het natuurlijk erg lastig en daarom is het aan te raden om voor een MBI te gaan. Hierbij heeft u al een mooie start en dat is natuurlijk erg prettig! Het is echter niet eenvoudig om uzelf in te kopen in een organisatie. Zo gaat het veelal om grote bedragen waardoor het nodig is om een financiering hiervoor aan te vragen op basis van de koopsom. Daarnaast is het ook belangrijk dat de koopsom wordt gewaardeerd. Ook moet u opletten dat u maximaal 70% mag financieren van een derde. Het mag dus duidelijk zijn dat het niet zo eenvoudig is als het lijkt. Om deze reden is het steeds populairder om een specialist in te huren die u hierbij ondersteund.

Overige dienstverlening

Het moge dus duidelijk zijn dat bij elke transactie, activiteit en handeling die gepaard gaat met kapitaal de nodige ondersteuning nodig is. Hierbij is het aan te raden om voor een specialist te kiezen die ervaring heeft met betrekking tot corporate finance. Hierbij weet u zeker dat u een specialist inhuurt die weet hoe het werkt. Mocht u dus voor een moeilijke beslissing staan of het strategisch goed is om een bedrijf over te nemen, dan is het zeker aan te raden om in gesprek te gaan met een corporate finance specialist.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *