Hypotheek voor ondernemers

Geld lenen met hypotheek? Lees alles op hypotheek lenen.

Hypotheek voor ondernemers

U bent een ondernemer en u bent al een beetje gewend om dingen zelf te moeten regelen. U heeft bijvoorbeeld geen werkgever die uw pensioen betaald. Nu zult u waarschijnlijk ook op zoek zijn naar een hypotheek voor ondernemers. Maar bestaat er wel zoiets?

Hypotheek voor ondernemers: is dat mogelijk?

U bent ondernemer, maar u zult natuurlijk ook ergens moeten kunnen wonen. U kunt natuurlijk niet bij wijze van in uw pand gaan wonen. Nu zijn er uiteraard talloze hypotheken op de markt, de één soms innovatiever dan de andere, maar bestaat er eigenlijk zoiets als een hypotheek voor ondernemers?

U als ondernemer zal niet altijd de zekerheid hebben, maar dat is juist wel wat de banken zoeken. Daarnaast willen zij vaak ook nog een soort inkomenszekerheid hebben van u. Vaak is het in vaste dienst gaan voldoende, maar dat is juist iets wat u niet wilde. Wat u in ieder geval zal moeten doen is de administratie van de laatste vijf jaar aan de hypotheekverstrekker laten zien. De hypotheekverstrekker zal hier een bepaalde zekerheid uit moeten vinden.

Kunt u een hypotheek voor ondernemers krijgen?

Het is natuurlijk mogelijk om met uw eigen bedrijf een hypotheek te krijgen. Maar in tegenstelling tot een normale hypotheek, zult u rekening moeten houden met extra eisen om de bank zeker van zijn zaak te maken. Hieronder staan een aantal factoren waarmee u een bepaalde zekerheid kunt creëren:

  • Veel banken of hypotheekverstrekkers zullen een accountantsverklaring vragen. De kans is groot dat u een lager hypotheekbedrag zal krijgen, dan wanneer u in vaste dienst bent. De bank zal vooral bekijken wat u als ondernemer kan betalen.
  • De banken kunnen u vragen om uzelf niet alleen te verzekeren tegen overlijden, maar ook tegen andere risico’s zoals arbeidsongeschiktheid.
  • U kunt er rekening mee gaan houden dat de rente een stuk hoger zal gaan uitvallen. De standaard is dat hoe meer risicoʼs er zijn, hoe hoger de rente zal zijn. U bent als ondernemer een groter risico voor de bank, dan iemand die in vaste dienst werkt.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *