Een huis huren of toch kopen?

Geld lenen met hypotheek? Lees alles op hypotheek lenen.

Een huis huren of toch kopen?

U wilt graag verhuizen naar een andere omgeving, wilt op uzelf gaan wonen of gaat om een andere reden op zoek naar een nieuwe woning. Bij de keuze van een huis komt veel bij kijken. De ligging, grootte, kamers, wel of geen garage, u kunt het zo gek nog niet bedenken. Maar wat misschien een belangrijkere beslissing is, is de keus om een huis te gaan huren of te kopen. Wat is de beste keus, rekening houdend met de toekomst?

Huren

Het huren van het huis heeft als voordelen dat het een hoge mate van flexibiliteit heeft, vrijblijvend is en het voordelig kan zijn. U hoeft bij het huren geen grote schuld aan te gaan, maar zult wel elke maand de huur moeten betalen. De huurprijs vormt dan ook het grootste nadeel, dat de komende jaren kan gaan oplopen. U kunt ruim 20 jaar leuk in het huis hebben gewoond, maar als u het huis verlaat zal er bij wijze van spreken niets overblijven.

Kopen

Het kopen van het huis ziet er in de toekomst erg goed uit, wat komt doordat de markt herstellende is van een dip. Zo kan er nu al een woning gekocht worden en kunt u daarmee redelijk voordelig uit zijn. De huisprijzen zijn weer stukje voor stukje aan het oplopen. Wat verwacht wordt, is dat dit in de toekomst alleen maar zal doorlopen.

Kijkend naar de toekomst zal het kopen van een huis de beste keus vormen. Kijk daarom als het voor u zover is zeker eens naar Hypotheekberekenen.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *