Hypothecaire lening berekenen

Geld lenen met hypotheek? Lees alles op hypotheek lenen.

Hypothecaire lening berekenen

Bij een hypothecaire lening gaat het over een lening waar u een huis mee kunt kopen. Het huis is dan uw onderpand voor de lening. Hierdoor heeft de bank meer zekerheid, een huis kan altijd verkocht worden, zodat de lening toch af wordt betaald (en de bank zijn geld terugkrijgt).

Hypothecaire lening berekenen

Wanneer u zicht wilt hebben op de hoogte van de hypothecaire lening die u kunt krijgen, kunt u de hypothecaire lening berekenen. Op het moment dat u op het punt staat om een woning te kopen, is het goed om van tevoren te onderzoeken welke opties u heeft. Hoeveel kunt u maximaal lenen met een hypothecaire lening? Deze vraag kan snel beantwoord worden. Als u een berekening laat maken, dan worden er vaak een aantal gegevens van u gevraagd, zoals uw jaarinkomen, uw leeftijd en het jaarinkomen van uw partner (indien daar sprake van is). Er wordt ook gevraagd naar uw andere lasten of inkomsten. Financiƫle verplichtingen kunnen namelijk van invloed zijn op uw maximale leenbedrag. Er zal ook gevraagd worden of u al een koopwoning heeft. Als dat zo is dan kan de overwaarde gebruikt worden voor de financiering van de nieuwe woning. Na het berekenen van de hypothecaire lening kunt u de keuze maken of een huis wilt kopen of huren. U weet dan wat het beste bij uw situatie past.

Renovatielening

Als u de woning gaat renoveren, kunt u aan een renovatielening denken. U kunt namelijk een lening afsluiten om een huis te kopen, maar ook om te renoveren. Het voordeel is dat u niet hoeft te verhuizen, maar gewoon de huidige woning kunt verbouwen. Een renovatielening kan daarom een optie zijn wanneer u niet wilt verhuizen, maar alleen wilt verbouwen, ook wel een verbouwingslening genoemd.

Lening verstrekken

Een verbouwingslening wordt verstrekt door een kredietverstrekker. Hoeveel u kunt lenen hangt af van uw inkomen en of u een (negatieve) BKR registratie op uw naam heeft staan. Als u meer wilt weten over een hypothecaire lening of over het afsluiten van een renovatielening, kunt u een kijkje nemen op Geldlenenzonderbank.net. U vindt hier meer informatie over de voordelen van deze leningen en hoe u deze af kunt sluiten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *