Hypothecaire lening

Geld lenen met hypotheek? Lees alles op hypotheek lenen.

Hypothecaire lening

Op deze website staat de zogenaamde hypothecaire lening centraal. De artikelen die u hier vindt, zullen onder andere de verschillende hypotheekvormen bespreken, maar ook zaken als de hypotheekrenteaftrek komen ter sprake. In dit inleidende artikel leest u wat een hypothecaire lening precies is.

Wat is een hypothecaire lening?

De hypothecaire lening is bedoeld als een lening waar u een huis mee kunt kopen. Het idee achter deze lening is dat uw huis als onderpand dient voor de lening. Op die manier heeft de bank wat meer zekerheid; uw huis kan immers nog altijd worden verkocht, zodat de lening kan worden afbetaald.

Hoe lost u een hypothecaire lening af?

De manier waarop u uw hypothecaire lening aflost, is afhankelijk van de hypotheekvorm die u heeft gekozen. Hoewel mensen vaak simpelweg spreken van een hypotheek, is de ene hypotheek de andere nog niet. Er zijn namelijk aardig wat verschillende soorten hypothecaire leningen.

Alle soorten hypothecaire leningen hebben zo hun eigen kenmerken. Zo lost u bij een aflossingsvrije hypotheek niets af, maar betaalt u enkel de rente. Verder kunt u uw hypotheek ook aflossen met behulp van bijvoorbeeld een beleggingsrekening. De naam van zo’n soort hypotheek is een beleggingshypotheek. De meest ‘logische’ hypotheek is waarschijnlijk de lineaire hypotheek. Bij deze hypotheekvorm lost u namelijk gewoon maandelijks een vast bedrag af en betaalt u tevens rente over het bedrag dat u de bank verschuldigd bent. U weet op die manier precies wat de hypotheek u iedere maand gaat kosten en u kunt daarnaast ook goedkoop geld lenen voor uw hypotheek als, op het moment dat u deze afsluit, de hypotheekrente gunstig is. Dit is belangrijk om een zo goedkoop mogelijke lening voor uw woning te krijgen.

Wanneer u meer wilt weten over de verschillende hypotheekvormen kunt u het beste even navigeren over deze website. U kunt hier immers alles vinden over de hypothecaire lening, en zo ook over de verschillende soorten hypotheken.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *